Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Sv: "Sex" (6) i El-bil

Startet av Ken, lørdag 07. februar 2009, klokken 17:25

« forrige - neste »

Ken

Nå har tre Think biler i Kristiansand fått Paktrakr montert denne helg etter en maraton innsats i en lånt bilverksted med løftebukk osv. Takk til Steinar.

Alle fikk montere den batteri overvåknings system pluss strømmålere og datalogger med minnebrikker.
Monteringen gikk greit nok med noen bemerkninger:

ministøpsler låser ikke og kan lett trekkes ut.

En av/ på bryter på nøytralen ville har vært greit men det går sikkert an å ettermontere en dersom man klarer å trekke ut ledningen gjennom luken. Det kan fungere som reboot i tilfelle problemer samt spare strøm. Det ser ut som at man må stille inn batteritype og ampere "range" på nytt hver gang man koble fra.

Live data er ganske treg gjennom displayet og en midlertidig strømmåler jeg hadde koblet til ga mye raskere visninger av ampere. Think kan levere 230A ved fullgass som er begrenset etter et par sekunder til 180 eller sånt. PakTrakr viser bare 180A så det er mindre nyansert.

Hvis man trodde det var farlig å snakke eller tekste på mobil telefon mens man kjøre så er Paktrakr høyest ulovlig! Veldig morsomt likevel å kontrollere batterispenning under belastning.
Kristiansand. Think City  105K 2001. Kjørt i to år. Ex Postens Think, 50K. Tidligere styreleder for Agder Elbilforening. Den ble til en lokallag av den Nasjonal Elbilforeningen hvor jeg har hatt forskellige verv. Kjøre 1. gen Leaf nå.

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA