Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Sv: Defekte batterier...klar for fyllingen ?

Startet av Griffel, onsdag 03. september 2008, klokken 10:05

« forrige - neste »

Griffel

Bosch har inngått et samarbeid med Samsung og investerer 400 millioner dollar, to milliarder kroner, i et produksjonsanlegg for litium-ionbatterier. I første omgang til bruk i hybridbiler og etter hvert rendyrkede elbiler.

Ifølge Automotive News er planen å rulle de første battericellene ut av fabrikken i løpet av 2009

http://www.tu.no/industri/article176244.ece

Likheter med ABS
Bosch anslår at den tradisjonelle forbrenningsmotoren har rundt 20 år igjen som dominerende på veiene rundt om i verden. Når konsernet likevel satser på batteriteknologi, trekker de paralleller til nettopp ABS-bremsene.

Også ABS krevde tunge investeringer både under utvikling og i årene som gikk før systemet ble allemannseie og det betalte seg for Bosch, påpeker selskapets sjef for batteriutvikling, Joachim Fetzer.

Hyundai Ionic.
Tidliger mange år i PSA klasiker.

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA