Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Kethorp

#31
Takk for veldig gode og innsiktsfulle svar - veldig bra å vite om hma's forklaring på hvordan en kan sjekke. Jeg fikk tak i en annen ladekabel og prøvet den. Null problem - den reagerte helt som på videoen, med tydelig klikk, mens min ovehode ikke reagerer på trykk på Powercharge enten jeg plugger den i bilen på den ene eller andre rekkefølgen. Derfor virker det vel som Go-carters antydning  om mulig feil i bryteren kan stemme bra. Vet dere om det er en omfattendene jobb å reparere?
#32
Får ikke slått på powercharge som blir bra demonstrert bra på denne videoen.
Hva kan være feil på når kursen har 20 A?
#33
Jeg kjøpte en som hadde gått 54000 for 73.000 og ellers grei. Så denne er vel litt høyt priset og iflge serienummeret er YYCAD2MB6AU006048 er det en Zebra bil fra 2010, men først registrert i 2011.
Om det hjelper deg.
#34
Et spørsmål til dem med dybdekunnskap - etter en lang tur på over 10 mil på lørdag trengte jeg litt varme da jeg skjønte jeg ville komme hjem med god margin. Jeg skrur opp varmen, men null reaksjon kun kald luft! batterimåleren viser drøye 30% og jeg hadde kjørt E-modus siden jeg passerte 40%.  Dagen etter er bilen igjen fulladet og til min overraskelse virker varmeapparatet helt som det skal.
Er det slik det skal være eller er noe feil - hva er evt virkemåten?  PS, jeg har lyttet etter surkling eller susing, men hører kun viften til varmeapparatet.
#35
I would suspect this recommendation is based on the experience from the Think Classic where you should connect the car in the reverse order to avoid any sparks from a sudden power surge at the car connction. With the use of a timer I should expect the connection in the timer to be swift and precise and would not cause any sparks.  It may be other reasons though.
#36
Kanskje noe du har prøvd allerede, men sikkert lurt med  simpel eliminasjon ved å se om du kan få låne en annen ladekabel til Think.  ;)

Gledelig jul
#37
After Reading, with some confusion about all the troubles Think-owner seems to have with their fluid heaters, I wonder if there is a recognized method of preventive service one could use to avoid troubles?

Is there something one can do without being a skilled mechanic?  Does R&S do something at their service inspections?
#38
Jeg har med hell brukt Sugru.
Tetter og styrker plast og annet på en super måte - mange kule farger også. Min erfaring så langt er at det holder seg utrolig bra.
#39
I brosjyren for slik setter du opp ladestasjon står det "Den nye elbilkontakten (Type 2) kan benyttes av alle
nye elbiler. I Norge vil denne kontakten bli stadig vanligere å benytte. Flere nye elbiler leveres med ladeledning som passer til denne kontakten. Norsk Elektroteknisk Komite anbefaler den nye elbilkontakten framfor husholdningskontakten. Ifølge forslag til nytt EU-direktiv skal denne kontakten være standard innen utgangen av 2015. Den nye elbilkontakten er en robust løsning som gir sikrere lading, raskere ladefart og mindre vedlikehold."
Finnes det noen adapter å få kjøpt for å benytte Thinkens vanlige kontakt inn i en slik når det bare finnes Type 2.
#40
Think City "Classic" (2000 - 2002 mod) / Sv: analyse av tilstand
søndag 01. desember 2013, klokken 21:27
Hei, har nettopp solgt min Classic 2002 mod. med Revne boks.
Du har helt rett - du frakopler Revenboksen med å slå lampett-bryteren over på rødt merke om den har et slikt. Ellers kan du kikke inn på torpedoveggen gjennom karosseriåpningen når du tar av lyktene. Usikkert hvilken side da monteringen av Revneboksen varierer noe. Det er en grønn diode på selve boksen.
Selv brukte jeg boksen på varme dager.  Sannsynligvis har du nok knekt noen blokker og da bør du holde batteriet så høyt ladet som du kan inntil du får tatt ut pakka og byttet de som er gåene.
#41
En kamerat med en T-City 2008 har nylig fått beskjed fra R&S om å begrense hyppig tilkopling av lader hvor begrunnelsen er at en bør «spare» PSU'en for belastningen det er å starte lading og redusere risiko for at den ryker.

Har noen hørt om advarselen eller om det evt. kun gjelder de eldste eller om det gjelder alle T-City?
#42
Tusen takk for et veldig pedagogisk og fyldig svar. Jeg forstår at jeg kan senke skuldrene noen hakk ift. min opplevelse med T-Classic.  Leste i et annet innlegg om at batterier som har vist at de fungerer over tid gjerne gjør det lenge.

MVH
Kristen
#43
Takker for veldig gode svar for en med litt "batteriangst", prøver meg på en liten oppsummering. Mitt problem er at vi i hovedsak bruker bilen til småkjøring innen Oslo  - og med dette batteriets utmerkede kapasitet er det ikke skjelden vi ikke klarer å bruke over 20%. 

1) Å kople til bilen hver natt vil ikke skade Zebra batteriet så fremt en passer på å bruke ca 80% av batteriet ca hver 14. dag.  Regner med at det ikke spiller noen rolle om en lar bilen stå uten lading (kannibalisme) eller forbruker 80%. Om en ikke klarer dette og må resette SOC, så oppfatter jeg at dette nødvendigvis skader batteriet utover at det må resettes.

2) Lading med 16A må velges aktivt med to kjappe trykk(orginallader), men anbefales ikke brukt om en ikke faktisk trenger hurtig lading. Kan detekteres ved at den grønne lysdioden på ladekladden lyser i lengre perioder og slukker i korte perioder.

3) Om en reiser bort bør bilen stå på lading og for å være helt sikker kan en kople til en 12V smartlader i sigarettenneruttaktet.  Med mindre det er snakk om svært lange perioder hvor det  kanskje er tryggest å kjøle ned et fulladet batteri med nullstillingsknappen i hanskerommet.

Håper dette er rett oppfattet.
#45
Er nybakt Think City eier, men gammel Thinker med en Classic som jeg har kjørt i nesten 9 år til den nå sa takk for seg for godt.

Etter å levd med usikre batterier i Classic i mange år og skiftene råd om batteripleie er jeg nokså opptatt av å bevare mine Zebra batterier og laderen på best mulig måte.  MEN nå er jeg skikkelig forvirret om hva som faktisk er anbefalt praksis ift. å lade med minst mulig belastning på Zebra-batteriet. Bilen har serienummer 5250 som tilsier at den er produsert midtveis serien i Finland (Gen1 PCU med gen1 motor produsert i Finland (VIN U005001 - U005372)).

Håper noen kan svare meg på hva som er riktig:
Instruksjonsboken for batteriet sier at en skal kople til laderen så ofte en kan og holde batteriet toppladet så sant mulig uten å ta hensyn evt. klattlading og å unngå landing med 16A etc.

1)   I det siste har jeg fått referert av andre Thinkeiere at R&S sier at en ikke bør plugge i bilen støtt og bare bør lade over natten og når en har sjanse til at ladeprosessen får fullføres til 100%, men de sier ikke noe om evt. risiko ved klattlading av Zebra.

2)   På min Think Classic var det risikosport å klattlade og lade bilen med 16A. I instruksjonsboken på T-City står det ingen ingenting om å velge hhv. 10A og 16A lading, men på forumet tolker jeg at en må trykke to raske trykk på Powercharge for å lade med 16A.  Men i instruksjonsboken for batteriet finner jeg ikke noe om dette. Lurer på om bilen lader med 16A om den oppdager at det er mulig. Tror vel egentlig at den benytter 10A om en ikke trykker på Powercharge som er 16A.
Jeg har 20A kurs i garasjen som jeg bruker til lading og kan ikke se noen forskjell på blinkehastigheten med eller uten Powercharge. Hva er egentlig hemmeligheten?

3)   Når bilen skal forlates over tid, virker det som om forumet og R&S anbefaler å ha bilen tilkoplet lader både for framdriftsbatteriet og 12V. Stemmer dette?

Håper på svar fra en som synes det er litt stas å bevar norsk bilhistorie litt lenger. Benytter samtidig anledningen til å takke alle som bruker mye tid på å skrive gode svar på forumet.


PS.: fra Battery University.com leser jeg følgende:
The modern rechargeable sodium-sulfur is known as sodium-nickel-chloride battery or ZEBRA, so-called after the Zeolite Battery Research Africa project. The battery has a nominal cell voltage of 2.58 volts and a specific energy of 90–120Wh/kg, a level comparable with Li-manganese and Li-phosphate. The service life is about eight years and 3,000 cycles. It can be fast-charged, is non-toxic and the raw materials are abundant and at low-cost. ZEBRA batteries come in large sizes of 10kWh or higher. Typical applications are forklifts, railways, ships, submarines and electric cars in continuous use such as taxis and delivery vans. A growing market for sodium-based batteries is load leveling, also known as grid storage.
© 2025, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA