Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Vollis47

#1
ChaDeMo/Combo hurtigladere / Sv: Trøbbel for Fortum sentralt
onsdag 01. november 2017, klokken 21:59
Ikke noe problem med Fortums lader ved Moi hotell i dag. Ladet i 11 minutter og det er hva jeg ble fakturert.
#2
Kia Soul EV / Varme fra varmepumpen
onsdag 01. november 2017, klokken 15:45
Hvordan velger jeg oppvarming av kupeen fra varmepumpen når jeg kjører bilen?
#3
Ford / Sv: Ford går elektrisk.
tirsdag 31. oktober 2017, klokken 11:22
Lite fortjeneste på elbiler. Selvfølgelig er det det! Så lenge produksjonen av en ny bil ligger på noen få titusener i året utgjør utviklngskostnadene en uforholdsmessig stor del av totalkostnaden. Bare de som mener alvor produserer så mange at de kan tjene på elbilene. Men de fortsetter å komme med stadig nye fossilbilmodeller.

Elbilprodusentene må også engasjere seg litt mer i utbyggingen av ladestasjoner og hurtigladestasjoner.
#4
Skru opp et dørbeslag for hengelås og fest hengelåsen over kabelen.
#5
Elbilen i Samfunnet / Sv: Elbilsalget måned for måned
søndag 29. oktober 2017, klokken 11:13
Da ser det for meg ut som om oktober 2017 blir den beste "første måneden i kvartalet". Så da blir det jo riktig spennende hvor mange elbiler som blir registrert i november og desember.
#6
Kjøpe elbil? / Sv: Kjøpe elbil med god rekkevidde
tirsdag 24. oktober 2017, klokken 12:32
Det er jo varslet å komme noen andre elbiler av premium klasse. Men tviler på at disse blir rimeligere enn Tesla. Og du må nok vente både 1og 2 år, kanskje lenger, for å få kjøpt noen av disse om du ikke har reservasjon liggende inne. Så rådet vil nok være; strekk deg litt og kjøp en ny Tesla.
#7
Sitat fra: hemi på mandag 23. oktober 2017, klokken 16:27
hvordan kunne ladepunktet, være koblet via leiligheten din?
Han sa ikke at han trodde den var koblet til via leiligheten, men til måleten til hans leilighet. Og det ville vært fullt mulig, og enkelt nok, dersom målerne sto i et felles teknisk rom nær garasjen. Slik er det i hvertfall ved en leilighet vi har.
#8
Kjøpe elbil? / Sv: Familiebil nr2
fredag 20. oktober 2017, klokken 20:11
Ønsker dere å kjøpe ny bil, er det vel bare en av trillingene (Mitsubishu i-miev, Citroen zero, Peugeot iOn) som passer, kanskje også VW eUp. Alle disse vil tilfredsstille familiens behov. Men vær forberedt på at elbilen snart blir førstevalget. Og da er det kanskje like lurt å satse på en litt større bli med litt lenger rekkevidde.
#9
Kjøpe elbil? / Sv: Kjøpe første elbil
fredag 20. oktober 2017, klokken 15:41
Sitat fra: Vesel på fredag 20. oktober 2017, klokken 14:22
Sitat fra: Vollis47 på fredag 20. oktober 2017, klokken 14:12
Det dårligste rådet du kan få, er å vente på noe nytt og bedre.
Bare dersom ny bil er helt prekært eller om man har mer penger enn man vet hva man skal bruke dem på. Det kan være veldig fornuftig å vente noen måneder på at noe som er mye bedre enn det du får i dag dukker opp. I mellomtida kan pengene sitte i fond og samle avkastning. Når det gjelder Ioniq vs nye Leaf, så er vel leveringstida like lang eller lengre for Ioniq. Hyundai sliter ihvertfall veldig med leveringene. Det er derfor jeg mener at, dersom Nissan klarer å innfri løftet sitt om 5-6 måneders leveringstid, så er Ioniq som nybil blitt overflødig.
Å ha penger i fond i 3-12 måneder kan være skikkelig risky business.
#10
Kjøpe elbil? / Sv: Kjøpe første elbil
fredag 20. oktober 2017, klokken 14:12
Det dårligste rådet du kan få, er å vente på noe nytt og bedre. Der er mange gode biler tilgjengelig for rask levering, både nye og gamle. Skal du ha stor bil, må du nok satse på en brukt. En hurtiglading eller to når du skal på langtur, burde ikke skremme en unna. Men for daglig kjøring er det nok viktig å slippe hurtiglading underveis.
#11
Rogaland elbilforening / Sv: Lading i sørfylket
torsdag 19. oktober 2017, klokken 16:58
Da blei det midten av oktober før Fortum-laderen var i drift ved Joker ÅnaSira. Den gjør det lettere å være elbilist også utenom E39. Og snart kommer det også en ladestasjon i Haua. Gode saker.
#12
Rett plass dette Art. Mener du kan bruke ladebrikken så raskt du har fått registrert den hos Elbilforeningen og deretter Fortum og Grønn Kontakt. Du har jo ogs muligheten til å bruke App om du har smarttelefon eller SMS. Lykke til og god tur. Ja, og gratulerer som elbilist.
#13
Elbiler i media / Sv: Shell kjøper produsent av ladestasjoner
fredag 13. oktober 2017, klokken 10:23
Veldig bra om de virkelig vil satse på elbil. Men det kan jo også være grunn til å frykte at de vil fjerne en konkurrent.
#14
Rogaland elbilforening / Sv: El-bil parkerings tips i Stavanger
onsdag 11. oktober 2017, klokken 16:42
Sitat fra: PionerThink på onsdag 11. oktober 2017, klokken 14:43
Trodde Kilden lå i Kristiansand jeg? I hvertfall Konsert- og kulturhuset Kilden ;D
For øvrig har de Elbil-lading her også i P-Huset rett ved siden av 8)
Handlesenteret Kilden i Hillevåg hadde eksistert i mange år før kulturhuset i Kristiansand ble påbegynt.

Og ved begge er der parkering med lademuligheter. Bra!
#15
Vi har et sameie med 20 parkeringsplasser. Det har kommet inn et forslag om å få montert infrastruktur som alle som ønsker det kan koble seg til for å lade en elbil. Selve anlegget vil koste ca 130.000, dvs 6.500 per parkeringsplass. Hver enkelt som ønsker å lade må så kjøpe ladestasjon som er tilpasset for dette. Kan dette gjennmføres med lik betaling for alle? Eller må kostnaden for infrastrukturen (130.000) fordeles i henhold til sameiebrøken, selv for de som er imot?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA